Kropspsykoterapi for at mindske kroppens stressniveau.

Kropspsykoterapi er velegnet til at mindske kroppens stressniveau og derved mindske eller helt fjerne følgesymptomerne.

 

Kroppen som container

For at kunne rumme stress og kraftige emotioner/følelser er det vigtigt at have kontakt til vores fysiske krop, især musklerne.

Vores krop er en container, som rummer den energi som stress og emotioner/følelser består af. Det vil sige, at hvis vi har dårlig kontakt til vores krop, vil vi hurtigt blive stresset eller overvældet af vores emotioner/følelser. Hvis vi derimod har en god kropskontakt, vil vi kunne rumme meget mere uden at blive stresset eller overvældet af vores emotioner/følelser.

 

Når presset bliver for stort

Stress opstår, når vi udsættes for pres, krav, forventninger eller belastninger som overstiger de evner, ressourcer og muligheder vi har, for at løse situationen eller opgaven.

Stress påvirker de centrale hjernecentre, der styrer både krop og psyke.

Når stressniveauet bliver for højt, går det ud over kroppens funktioner. Dette kaldes negativ stress og kan bl.a forårsage:

Hovedpine Ryg og nakke smerter
Migræne Skærer tænder
Søvnløshed Grounding
Koncentrations besvær Hukommelsesbesvær
Svimmelhed Barnløshed
Angst Depression
Dårligt immunsystem  Bekymring

 

Alvorlige følger af langvarig stress

Stress er farligt hvis du befinder dig i en permanent stresstilstand, hvor kroppen altid er i alarmberedskab fordi belastningerne bliver ved med at være store, og du aldrig har mulighed for eller giver dig selv lov til at slappe af og hvile.

Langvarig stresspåvirkning øger risikoen for en række alvorlige helbredsproblemer – herunder fysiske og psykiske sygdomme – især åreforkalkning, blodpropper, forhøjet blodtryk, diabetes, migræne, misbrug, angst og depression.

 

LÆS MEREImmun- og hormonsystem

Længerevarende stress svækker desuden immunsystemet og fører til et fald i antallet af infektionsbekæmpende blodceller og antistoffer. De biologiske mekanismer ved stress omfatter også komplicerede ændringer i hormonerne, især en øgning af kortisol og signalsubstanser som adrenalin, noradrenalin samt serotonin.

 

Dysfunktion i nervesystemet

Det autonome nervesystems normalt regulerende effekt er kommet ud af balance. Det bevirker, at det det sympatiske nervesystem er overaktiveret og dermed i en kronisk tilstand af ”kamp/flugt refleks”, samt at hjerne- og rygmarvshinder spænder op medfølgende dysfunktioner i nervesystemet. 

  

Behandlingen

I kropspsykoterapien arbejder du med din grounding, grænser og centrering gennem kropssøvelser, for derigennem at gøre ”din container” større. Dvs. at du vil få hjælp til at rumme stress og emotioner/følelser på en mere hensigtsmæssigt måde, med helt konkrete værktøjer, du selv kan bruge.   

 

Top