Kom over din hjernerystelse

Hjernerystelse regnes af eksperter, for en af de mest komplicerede skader man overhovedet kan pådrage sig som mennesker. Grundet teknologiske forhindringer, er forskningen vedrørende hjernerystelse, først for alvor kommet i gang ved indførslen af mere kompliceret skanningsudstyr. Men der er stadigvæk store mangler i vores viden omkring denne form for skader.

Et af problemer omkring hjernerystelse er at befolkningen som helhed slet ikke tager hjernerystelse alvorligt nok.

Symptomer på hjernerystelse kan være hovedpine, gentagende opkastning, følelsesløshed, nedsat koordination, konfusion, træthed, lys og lydfølsom.

Er skaden lige sket, anbefales du at slappe af, sove og hvile dig i nogle dage. Normalt vil symptomerne så forsvinde, men i nogle tilfælde kan der gå op til 14 dage før symptomerne er væk. Amerikanske forskere er kommet frem til, at de første ni dage efter hjernerystelsen er altafgørende for, hvordan og hvor hurtigt man kommer sig. Hvis du er i tvivl om du har hjernerystelse, bliv hjemme og meld dig syg, indtil du er sikker på at du er helt rask.

 

Når symptomerne bliver kroniske

Når de ovenfor nævnte symptomer ikke forsvinder og yderligere nye symptomer opstår, fx hukommelsesbesvær, nedsat koncentration, ord ”forsvinder” - du har svært ved at formulere dig og tænke og det bliver umuligt at passe dit job. Du bliver tappet for kræfter, når du er sammen med andre, bliver let følelsesmæssigt berørt, har kroniske smerter og migrænelignede tilstande. Du kan ikke holde til at se tv eller computer, - ja selv det, at bruge en telefon kan udløse ubehag. Du har meget svært ved at læse avis, kan ikke klare ret meget og orker ikke noget.

Har du nogle af disse symptomer skal du have hjælp for at komme videre i dit liv, kronisk hjernerystelse gå ikke over af sig selv!

 

Chok i kroppen.

Teorien indenfor Kranio sakral systemet er, at hvis du har været udsat for et kraftigt slag eller fald, hvor du har slået hovedet, og symptomerne ikke forsvinder efter 14 dage, tyder det på, at din krop har fået et chok.

Det betyder, at dit alarmsystem hele tiden er aktiveret, kroppen vil have svært ved at restituere, og med tiden kommer der blot flere og flere symptomer, hvis du ikke bliver behandlet.

LÆS MERE

 

 

Afspænding af hjernehinder og rygmarvshinder.

Kranio Sakral Terapi er en meget blid og nænsom behandlingsform og det er helt nødvendigt, for ikke at provokere dit alarmsystem yderligere. Gør man det, vil du blive utilpas.

I Kranio Sakral Terapi bruges særdeles behagelige afspændingsmetoder for at løsne hjerne- og rygmarvshinder da disse altid er meget spændte ved kronisk hjernerystelse.

 

Cellehukommelsen

I muskler og væv ligger en cellehukommelse af det slag hovedet har fået. Det er vigtigt at undgå at aktivere denne cellehukommelse når muskler, sener og bindevæv i ansigt, hoved og nakke løsnes, ellers aktiveres alle dine symptomer. Hertil er Kranio Sakral Terapien en meget velegnet behandlingsform idet der ikke er noget der gør ondt, og der laves ikke pludselige ryk og vrid i kroppen.

 

Normalisering af det autonome nervesystem

Ved kronisk hjernerystelse er det autonome nervesystems normalt regulerende effekt kommet ud af balance og arbejder ikke, som det skal. Det er meget vigtigt at få nervesystemet til at arbejde normalt igen, da det ellers fastholder dig i sygdommen.

I Kranio Sakral Terapi bruges forskellige teknikker til at normaliserer det autonome nervesystem samt løsne og afspænde hjernehinder og rygmarvshinder.  

 

Choktraumeterapi

I særligt vanskelige tilfælde vil det være en god ide at supplere behandlingen med choktraumeterapi. 

Top